Vrbovečtí vrabci

Recept na jednoduché masové jídlo, k jehož přípravě potřebujeme jen pár surovin, nabízí autor pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Osmažte si doma vrbovecké vrabce a ochutnejte je třeba s bramborovou kaší.

Ingredience
  • mleté libové hovězí maso
  • mléko
  • sůl
  • pepř
  • mrkev
  • máslo, nebo sádlo

Do pomletého hovězího masa přidáme tolik mléka, aby se vytvořila pastovitá hmota. Tu podle libosti dochutíme solí, pepřem a nastrouhanou mrkví.

Malou lžičkou tvoříme ze směsi hromádky. Na předehřáté pánvi, kterou je potřeba nejprve vymazat máslem, nebo sádlem, je smažíme z obou stran.

Jako přílohu podáváme bramborovou kaši nebo dušenou rýži s okurčičkami. Šťávu z pečeně použijeme k ochucení kaše či rýže.

Související

  • Moravský vrabec

    Moravský vrabec vychází z tradice domácích zabijaček, kdy se v pekáčku pekly odřezky masa čili vrabce. I dnes je to vyhledávaná specialita. Recept připomíná Petr Stupka.

  • Vinařský hovězí guláš

    Jižní Morava je vinný kraj, a to se projevuje i v receptu na hovězí guláš, který odsud pochází. Jako inspiraci pro všední i sváteční vaření ho nabízí kulinář Petr Stupka.

  • Bramborový nákyp s okurkovým salátem

    Brambory patří mezi nejběžnější suroviny v domácnostech. Využívá je i tradiční jihomoravská kuchyně. Odsud pochází recept na bramborový nákyp, který nabízí Petr Stupka.