Tomatová polévka s fazolemi

Luštěniny byly tématem nového Kuchařského čarování. Ty jsou velmi zdraví prospěšné a jejich příprava mnohdy ani nemusí trvat dlouho. Petr Stupka doporučuje recept na vydatnou polévku, kterou snadno připravíte během deseti minut.

Suroviny na dvě porce:
1 menší cibule
2 lžíce rajčatového protlaku
hrst vařených nebo sterilovaných fazolí
pórek
zeleninový nebo kuřecí vývar
trochu škrobu
koření kari
mletý zázvor
chilli
případně vejce

Na tuku osmahneme cibulku. Když změkne, přidáme rajčatový protlak a vše chvíli opékáme, až protlak zhoustne. Přidáme koření, promícháme a zalijeme vývarem.

Přidáme pórek a fazole pomačkáme nebo rozsekáme (rozmixujeme přímo v polévce). Povaříme dvě minuty a nakonec polévku mírně zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody. Pro vylepšení můžeme do polévky zavařit vejce.

autor: Petr Stupka