Tomatová polévka s fazolemi
Recept na vydatnou polévku, kterou snadno připravíte během deseti minut, doporučuje kulinář Petr Stupka. Její součástí jsou zdraví prospěšné luštěniny.
- 1 menší cibule
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- hrst vařených, nebo sterilovaných fazolí
- pórek
- zeleninový, nebo kuřecí vývar
- trocha škrobu
- koření kari
- mletý zázvor
- chilli
- případně vejce
Z uvedeného množství surovin získáme dvě porce polévky.
Na tuku osmahneme cibulku. Když změkne, přidáme rajčatový protlak a vše chvíli opékáme, až protlak zhoustne. Přidáme koření, promícháme a zalijeme vývarem.
Přidáme pórek a fazole, které pomačkáme, nebo rozsekáme (rozmixujeme přímo v polévce). Povaříme dvě minuty.
Nakonec polévku mírně zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody. Pro vylepšení můžeme do polévky zavařit vejce.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.