Tomatová polévka s fazolemi

Recept na vydatnou polévku, kterou snadno připravíte během deseti minut, doporučuje kulinář Petr Stupka. Její součástí jsou zdraví prospěšné luštěniny.

Ingredience
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • hrst vařených, nebo sterilovaných fazolí
  • pórek
  • zeleninový, nebo kuřecí vývar
  • trocha škrobu
  • koření kari
  • mletý zázvor
  • chilli
  • případně vejce

Z uvedeného množství surovin získáme dvě porce polévky.

Na tuku osmahneme cibulku. Když změkne, přidáme rajčatový protlak a vše chvíli opékáme, až protlak zhoustne. Přidáme koření, promícháme a zalijeme vývarem.

Přidáme pórek a fazole, které pomačkáme, nebo rozsekáme (rozmixujeme přímo v polévce). Povaříme dvě minuty.

Nakonec polévku mírně zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody. Pro vylepšení můžeme do polévky zavařit vejce.

Související

  • Rajčatová polévka s cuketou

    Polévku z rajského protlaku, do které se přidává i cuketa, případně dýně, připravuje kulinář Petr Stupka. Zkuste recept podle autora rozhlasového Kuchařského čarování i vy.

  • Čočka po indicku

    Závan Orientu může ozvláštnit vaše každodenní vaření. Kulinář Petr Stupka nabízí tip na vegetariánský pokrm z čočky, který je zdravý, levný a tělu dodá kvalitní živiny.

  • Houbová omáčka se sýrem a pórkem

    Pokud se z lesa vrátíte s košíkem plným hub, zkuste připravit jednoduchou omáčku. Kulinář Petr Stupka nabízí svůj recept na jídlo, do kterého patří také pórek a sýr.