Tomatová polévka s fazolemi
Recept na vydatnou polévku, kterou snadno připravíte během deseti minut, doporučuje kulinář Petr Stupka. Její součástí jsou zdraví prospěšné luštěniny.
- 1 menší cibule
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- hrst vařených, nebo sterilovaných fazolí
- pórek
- zeleninový, nebo kuřecí vývar
- trocha škrobu
- koření kari
- mletý zázvor
- chilli
- případně vejce
Z uvedeného množství surovin získáme dvě porce polévky.
Na tuku osmahneme cibulku. Když změkne, přidáme rajčatový protlak a vše chvíli opékáme, až protlak zhoustne. Přidáme koření, promícháme a zalijeme vývarem.
Přidáme pórek a fazole, které pomačkáme, nebo rozsekáme (rozmixujeme přímo v polévce). Povaříme dvě minuty.
Nakonec polévku mírně zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody. Pro vylepšení můžeme do polévky zavařit vejce.
Související
-
Rajčatová polévka s cuketou
Polévku z rajského protlaku, do které se přidává i cuketa, případně dýně, připravuje kulinář Petr Stupka. Zkuste recept podle autora rozhlasového Kuchařského čarování i vy.
-
Čočka po indicku
Závan Orientu může ozvláštnit vaše každodenní vaření. Kulinář Petr Stupka nabízí tip na vegetariánský pokrm z čočky, který je zdravý, levný a tělu dodá kvalitní živiny.
-
Houbová omáčka se sýrem a pórkem
Pokud se z lesa vrátíte s košíkem plným hub, zkuste připravit jednoduchou omáčku. Kulinář Petr Stupka nabízí svůj recept na jídlo, do kterého patří také pórek a sýr.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.