Slavnostní kapský pohár

Rooibos neboli nápoj z čajovníkovce kapského je skvělou náhražkou čajovin obsahujících stimulační látky. Využít ho můžeme i pro přípravu slavnostního nápoje. Jak na to, poradila v pořadu Přírodní lékárna Štěpánka Kutišová.

Suroviny:
0,4 litru silného nálevu z horkého rooibosu
kokosový cukr nebo jiné sladidlo (například med)
0,4 litru pomerančové šťávy
0,75 litru šampaňského vína

V horkém čaji rozmícháme sladidlo a dáme do chladničky vychladit. Po vychlazení přidáme studenou pomerančovou šťávu a sekt, promícháme. Vhodíme několik kostek ledu a ihned podáváme.

Uvedené množství postačí asi na 12 sklenic chutného nápoje.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.