Vrbovečtí vrabci
Recept na jednoduché masové jídlo, k jehož přípravě potřebujeme jen pár surovin, nabízí autor pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Osmažte si doma vrbovecké vrabce a ochutnejte je třeba s bramborovou kaší.
- mleté libové hovězí maso
- mléko
- sůl
- pepř
- mrkev
- máslo, nebo sádlo
Do pomletého hovězího masa přidáme tolik mléka, aby se vytvořila pastovitá hmota. Tu podle libosti dochutíme solí, pepřem a nastrouhanou mrkví.
Malou lžičkou tvoříme ze směsi hromádky. Na předehřáté pánvi, kterou je potřeba nejprve vymazat máslem, nebo sádlem, je smažíme z obou stran.
Jako přílohu podáváme bramborovou kaši nebo dušenou rýži s okurčičkami. Šťávu z pečeně použijeme k ochucení kaše či rýže.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.