Ovesná kaše s jablečno-brusinkovou omáčkou

Tip na zdravou snídani nabídla v pořadu Přírodní lékárna dietoložka Štěpánka Kutišová. Chuť kaše podle jejího receptu zpestřuje prospěšné koření skořice, kardamom a zázvor.

Ingredience
  • 1 jablko oloupané a rozkrájené na kostičky
  • 50 gramů brusinek
  • mletá skořice
  • mletý kardamom
  • mletý zázvor
  • 50 gramů ovesných vloček
  • 1/3 litru mandlového nebo kokosového mléka ředěného s vodou
  • lžička vanilkového extraktu

Kostičky jablek dáme do hrnce, zalijeme 50 mililitry vody a vaříme, dokud téměř nezměknou. Plamen snížíme na minimum, přidáme brusinky, koření a necháme probublávat, až směs zhoustne.

Do jiného rendlíku nasypeme vločky, zalijeme je ředěným mlékem, přidáme vanilkový extrakt a za stálého míchání vaříme 4 až 5 minut do zhoustnutí.

Rozdělíme do misek a navrch dáme jablka uvařená s brusinkami (brusinky již bývají proslazené, proto nedoslazujeme).

Související