Italské mandlové sušenky
Originální recept na sladké mandlové sušenky nabídl posluchačům v pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Jejich příprava je snadná, upečte si je doma.
- 200 gramů mandlí
- 200 gramů hladké mouky
- 100 gramů cukru krupice
- špetka soli
- trochu mleté skořice
- ½ lžičky kypřicího prášku
- 2 vejce
- máslo na potření plechu
- vejce nebo bílek na potření pečiva
Nejprve opražte oloupané mandle v troubě na 200° C. Asi třetinu mandlí rozsekejte v mixéru, nebo semelte. Zbytek mandlí hrubě překrájejte.
Poté promíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, mandle, sůl a skořici. Přidejte vejce a vytvořte ze všeho hutné těsto.
Z těsta tvořte válečky na dva prsty (2 až 3 centimetry v průměru), potřete je vejcem a pečte v troubě na 180° C asi 20 minut.
Po upečení krájejte z válečků šikmým řezem silnější plátky. Ty pak dosušte v troubě.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.