Jak tetička Irma připravila na chlapy casting složený z několika kroků

4. prosinec 2018

Vzdálená tetička Irma je ozdobou našich rodinných sešlostí. Dvakrát rozvedená, šarmantní, už dávno v letech, ale přitom stále dáma, není z těch, které by sedávaly v koutě.

Proto nás vloni nepřekvapila oznámením, že si hledá nového muže. Jdu na to jako u filmu, řekla spiklenecky. Připravila jsem na chlapy casting složený z několika kroků.

A ty kroky nám popsala. Bod číslo jedna – první schůzka. Dotyčný musí přijít včas, elegantně oblečen. Irma se ušklíbla. Někteří se vyřadí hned. Jeden frajer se dokonce ani neobtěžoval z auta, jen mě probliknul světly!

I vizuálně vyhovuje Irmě jen málokdo a do druhého kola tak projde sotva třetina kandidátů.

Je čas na kávu. O historky rovněž není nouze. Jeden škudlil si přinesl z domova chlebíčky v ubrousku. Další odešel po kávě a dortíku na záchod, a už se nevrátil, takže útrata byla na mě, baví Irma rodinnou sešlost.

A pokračuje. Na štramáka je už přichystaná tajná zkouška číslo tři – prověření fyzické kondice.

Po dortu a zákusku totiž Irma projeví zájem o zdolání budějovické Černé věže. Když se muž zadýchá, nebo nedej bože celý výšlap rovnou odmítne s poznámkou o umělém kloubu, končí.

Džentlmeni umí nosit kalhoty

Ruce v kapsách, oblek, manažer, byznysmen, kravata, rozkrok

Hovory s mou máti přinášejí inspiraci různého druhu. Tak třeba úvahu o mužské módě, a to konkrétně o kalhotách. Tuhle totiž přišla řeč na známého, pana Zdeňka.

A v podobném duchu naaražovala Irma i další kola svého výběru. Třeba když se na rande dostaví v ohromném klobouku, aby zjistila, zda nápadník vydýchá trochu extravagance. Inu, tetička nás svým líčením pobavila, nicméně – to bylo. Casting na manžela je už minulostí.

Nedávno přišlo od Irmy svatební oznámení. Jméno ženicha nám nic neříkalo. Ale přítel Google zafungoval a už po chvíli jsme věděli, kdo je náš nový vzdálený příbuzný. Jistý velmi starý, vetchý pan právník, který sice není sportsman, ani extravagantní bohém, vlastní však kdesi na Vysočině zámeček a v bance disponuje pěknou sumičkou.

Svatební oznámení novomanželů jsme tedy založili a už se těšíme na další rodinnou sešlost, kde nám akční a tou dobou pravděpodobně již čerstvá zámožná vdova začne líčit, jaké nové pastičky na muže vymyslela.

autor: Jan Cempírek
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.