Hrušková pochoutka
Hrušky obsahují vitaminy, stavební jednotky bílkovin a minerální látky ve sladěné rovnováze, takže mají prospěšný vliv na lidské tělo. Chcete jejich chuť vylepšit? Zkuste hruškovou pochoutku podle Štěpánky Kutišové, která je odbornou garantkou pořadu Přírodní lékárna.
Suroviny:
4 sladké hrušky
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce medu
Hrušky omyjeme, rozkrájíme, vyřízneme jádřince. Dužinu nastrouháme a promícháme s citronovou šťávou a medem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.