Fazolové krokety
Hledáte zajímavou přílohu k jídlu, navíc ještě v trochu zdravější variantě? Zkuste krokety z bílých fazolí podle receptu kulináře Petra Stupka. Chutnají i samotné, třeba jako předkrm.
- 400 gramů vařených bílých fazolí
- 200 gramů sýra cihla
- 100 gramů šunky, nebo jiné uzeniny
- 2 vejce
- 50 gramů bramborového škrobu
- 60 gramů jemných ovesných vloček
- sůl
- směs orientálního koření
- 100 gramů směsi semínek na obalení
- olej na smažení
Vařené bílé fazole semelte, nebo rozsekejte. Přidejte k nim strouhaný sýr, na malé kostičky krájenou šunku, vejce, rozsekané (jemné) ovesné vločky, sůl, koření na bylinkové máslo a škrob.
Důkladně vše promíchejte a nechte asi 20 minut stát v chladu.
Pokud bude těsto i po odležení příliš řídké, přidejte do něj strouhanku a směs zahustěte.
Z těsta pak namočenýma rukama tvořte kuličky, nebo válečky, obalujte je ve směsi semínek (sezam, len, slunečnice) a smažte zvolna v rozpáleném oleji.
Související
-
Domácí bramborové krokety z odpalovaného těsta
Mezi oblíbené přílohy patří bramborové krokety. Nemusíte přitom vždy kupovat předem připravené a mražené. Zkuste vlastní domácí. Jak na to, poradil Petr Stupka.
-
Recepty z luštěnin – sladký hrachový nákyp, fašírka, pomazánka
Luštěniny obsahují kvalitní živiny, jsou hodnotnější i levnější než maso. Pokud si je zvykneme konzumovat častěji a v menším množství, nepřinesou nám ani zažívací potíže.
-
Bramborové gnocchi
Malé noky se připravují z bramborového těsta uhněteného z vařených brambor, hladké mouky, soli. O svůj osvědčený recept se podělil autor Kuchařského čarování Petr Stupka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.