Fazolové krokety
Hledáte zajímavou přílohu k jídlu, navíc ještě v trochu zdravější variantě? Zkuste krokety z bílých fazolí podle receptu kulináře Petra Stupka. Chutnají i samotné, třeba jako předkrm.
- 400 gramů vařených bílých fazolí
- 200 gramů sýra cihla
- 100 gramů šunky, nebo jiné uzeniny
- 2 vejce
- 50 gramů bramborového škrobu
- 60 gramů jemných ovesných vloček
- sůl
- směs orientálního koření
- 100 gramů směsi semínek na obalení
- olej na smažení
Vařené bílé fazole semelte, nebo rozsekejte. Přidejte k nim strouhaný sýr, na malé kostičky krájenou šunku, vejce, rozsekané (jemné) ovesné vločky, sůl, koření na bylinkové máslo a škrob.
Důkladně vše promíchejte a nechte asi 20 minut stát v chladu.
Pokud bude těsto i po odležení příliš řídké, přidejte do něj strouhanku a směs zahustěte.
Z těsta pak namočenýma rukama tvořte kuličky, nebo válečky, obalujte je ve směsi semínek (sezam, len, slunečnice) a smažte zvolna v rozpáleném oleji.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka