Tučňáci a jejich vzpomínání na Michala Tučného, od jehož narození uplynulo 75 let

Tentokrát vybíráme z koncertu známé české kapely Tučňáci, která byla už podle názvu spojena s legendou domácího pojetí hudby country and western, s Michalem Tučným. A má to přímý důvod, neboť 11. ledna se naplnilo 75 let od narození zpěváka, k němuž máme jako Jihočeši blízko.

Michal Tučný, bývalý člen kapel Greenhorns a Fešáci, žil v jihočeských Hošticích a také spolupracoval s českobudějovickým rozhlasovým studiem, kde měl na začátku 90. let i svůj pořad.

Součástí společné historie zpěváka Michala Tučného a kapely Tučňáci, která se ubírala cestou moderní country and western, byl téměř od počátku kytarista i zpěvák Medard Konopík, který přijel coby kapelník a průvodce večerem na jaře roku 2015 do Českého rozhlasu České Budějovice s Tučňáky v reprezentativní sestavě.

Kapela vystoupila ve složení: steelkytarista David Babka, zpěvák a houslista Mirek Matoušek, bandžista, kytarista a zpěvák Jiří Eda Panschab, bubeník Karel Kopic, klávesista Jindřich Vrbenský a  baskytarista Milan Černý. Hostujícím zpěvákem byl Rosťa Fišer, který hlasem i fyzickou podobností uvedl publikum do příjemného vzpomínání na Michala Tučného v programu složeném z písniček především Tučňáků, ale rovněž Fešáků a Greenhorns.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související