Jiří Kasal

hudební redaktor

Připravuje hudební pořady a podílí se na dramaturgii koncertů ve studiovém sále.

Co dělám v rozhlase:
Jako hudební dramaturg působím v hudební redakci Českého rozhlasu České Budějovice. Autorsky jsem podepsán pod pořady V náladě swingu (od roku 1997), Světla ramp (od 2000), Vlídné tóny (2007) a Koncertní ozvěny od Tří lvů (2019). Všechny také slovem provázím.

Coby dramaturg jsem vybíral bezmála deset let hudbu pro proudové vysílání i publicistické pořady a každý všední den jsem si povídal s posluchači v rámci pořadu Haló, písničky?

Dlouhodobě se podílím na dramaturgii koncertů konaných ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice a připravuji taktéž jejich záznamy.

Jsem také autorem pořadu Hudba pod hvězdy na ČRo 2 - Praha. Pro tuto stanici v současnosti pravidelně připravuji zajímavosti z historie populární hudby pro Dobré ráno s Dvojkou a Víkendový Kolotoč a také páteční hudební Polední hrátky. Spolupracuji též s ČRo Vltava.

Před rozhlasem:
Po vysokoškolských studiích jsem v 90. letech pracoval jako vedoucí redaktor v regionálním tisku (vedl jsem i regionální kulturní přílohu Deníku) i jako středoškolský pedagog. Nějaký čas jsem také působil v soukromém Radiu Beat.

S českobudějovickým studiem Českého rozhlasu jsem spolupracoval již od roku 1991, kdy jsem společně s Richardem Lhotským až do jara roku 1995 zde odvysílal velké množství pravidelných hudebních pořadů (např. Klub L+K, Víkendové buzení...). Ve spolupráci s Richardem Lhotským také jsem od září roku 1997 čtrnáct let připravoval pro Český rozhlas 2 – Praha jeden z dlouhodobě nejposlouchanějších hudební pořadů svého druhu v českém éteru – Staří, ale dobří.

Co mě baví:
Samozřejmě hudba (velká šíře žánrů populární a jazzové hudby především v jejích klasických, časem osvědčených hodnotách), krásná literatura, film, filozofie (Fromm, Kosík, Kohák, Bělohradský), historie (20. století), etnografie, televizní sport.

Profesní krédo:
Úcta a respekt k našim posluchačům spojený s neustále doplňovanou znalostí jejich přání a potřeb. Jsme zde kvůli posluchačům, a nikoliv naopak.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové