Kuře pečené na pohance podle Petra Stupky

Kuře pohančené (pečené s pohankou a případně i houbami) patří mezi starodávné recepty, které z našich kuchyní zmizely. Stojí ale za to si ho připomenout. Tento pokrm podávaný se salátem se skvěle hodí na oběd i večeři.

Ingredience
  • 1 kuře
  • sůl
  • kmín
  • houby
  • pohanka

Na půlku, či čtvrtky rozdělené kuře osolte, okmínujte a dejte péct do trouby. Pokud máte dostatek času, pečte zvolna, aby bylo maso šťavnaté.

Když je kuře více než zpola upečené, vyjměte ho. Do výpeku dejte krátce podušené houby a pohanku. Vše zalijte vodou, nebo vývarem, aby to bylo mírně vlhké, pak navrch poklaďte porce kuřete a vraťte do trouby.

Za dvacet minut je hotovo a určitě si pochutnáte. Pokud by pohanka byla suchá můžete ji přivlhčit smetanou, nebo přimastit kousky slaniny, ale není to nutné.

Mohlo by vás zajímat