Kuře v kořeněném jogurtu

Jak tentokrát připravit kuře? Tuto otázku si možná také občas kladete. Kulinář Petr Stupka nabízí tip na pečínku marinovanou v jogurtu. Recept je snadný a na výsledku si určitě pochutnáte.

Ingredience
  • 1 kuře
  • 100 gramů prorostlé slaniny
  • 100 gramů cibule
  • 300 gramů kořenové zeleniny
  • 30 gramů česneku
  • 250 mililitrů bílého jogurtu
  • sůl
  • orientální koření
  • trocha chilli

Kuře rozdělte a rozsekejte na drobnější porce. Důkladně je prošpikujte slaninou.

Do jogurtu vmíchejte sůl, prolisovaný česnek a orientální koření s trochou chilli. Kuře pak v ochuceném jogurtu důkladně promíchejte a takto ho nechte do druhého dne proležet v lednici.

Druhý den vložte do pekáče směs nahrubo nastrouhané kořenové zeleniny spolu s jemně pokrájenou cibulí. Navrch rozložte kuřecí maso marinované v jogurtu a vše pečte při teplotě 110 stupňů pod poklicí asi 90 minut.

Pomalé pečení při nízké teplotě je důležité, aby kuřecí maso bylo šťavnaté a měkké. Nakonec můžete teplotu zvýšit na 150 až 160 stupňů, ale pozor, aby se jogurt na povrchu masa nespálil.

Dole v pekáčku zůstane zelenina dušená v syrovátce a věřte mi, že s novými bramborami nebo rýží si na této zvláštní pečínce moc pochutnáte.

Mohlo by vás zajímat