Kuře v kořeněném jogurtu
Jak tentokrát připravit kuře? Tuto otázku si možná také občas kladete. Kulinář Petr Stupka nabízí tip na pečínku marinovanou v jogurtu. Recept je snadný a na výsledku si určitě pochutnáte.
- 1 kuře
- 100 gramů prorostlé slaniny
- 100 gramů cibule
- 300 gramů kořenové zeleniny
- 30 gramů česneku
- 250 mililitrů bílého jogurtu
- sůl
- orientální koření
- trocha chilli
Kuře rozdělte a rozsekejte na drobnější porce. Důkladně je prošpikujte slaninou.
Do jogurtu vmíchejte sůl, prolisovaný česnek a orientální koření s trochou chilli. Kuře pak v ochuceném jogurtu důkladně promíchejte a takto ho nechte do druhého dne proležet v lednici.
Druhý den vložte do pekáče směs nahrubo nastrouhané kořenové zeleniny spolu s jemně pokrájenou cibulí. Navrch rozložte kuřecí maso marinované v jogurtu a vše pečte při teplotě 110 stupňů pod poklicí asi 90 minut.
Pomalé pečení při nízké teplotě je důležité, aby kuřecí maso bylo šťavnaté a měkké. Nakonec můžete teplotu zvýšit na 150 až 160 stupňů, ale pozor, aby se jogurt na povrchu masa nespálil.
Dole v pekáčku zůstane zelenina dušená v syrovátce a věřte mi, že s novými bramborami nebo rýží si na této zvláštní pečínce moc pochutnáte.
Související
-
Kuřecí roláda s žemlovou nádivkou
Svinutý plát masa s náplní se připravuje už stovky let. Svůj osvědčený recept má i autor pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Vyzkoušejte jeho kuřecí roládu.
-
Houbová omáčka se sýrem a pórkem
Pokud se z lesa vrátíte s košíkem plným hub, zkuste připravit jednoduchou omáčku. Kulinář Petr Stupka nabízí svůj recept na jídlo, do kterého patří také pórek a sýr.
-
Vrbovečtí vrabci
Recept na jednoduché masové jídlo, k jehož přípravě potřebujeme jen pár surovin, nabízí autor pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Osmažte si doma vrbovecké vrabce.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.