Speciální slanečkový salát s rýžovými nudlemi

Asi znáte bramborový salát se slanečky, ale kuchař Petr Stupka nabízí recept na trochu jinou variantu. Jedná se o salát, jehož hlavní součást tvoří vařené rýžové nudle, pokrájený ledový salát a samozřejmě i solidní porce slanečků a cibule.

Ingredience
  • 250 gramů rýžových nudlí
  • 150 gramů filetů ze slanečků
  • 120 gramů červené cibule
  • ½ ledového salátu
  • 100 mililitrů oleje
  • sůl
  • ocet
  • čerstvě mletý pepř

Rýžové nudle dáme vařit, nebo jen změknout do horké vody, vodu osolíme. Poté nudle scedíme a necháme vychladnout.

Cibuli nakrájíme na drobné kousky a s olejem a solí ji šleháme v misce asi pět minut. Až cibule pustí šťávu a olej se zakalí, přidáme ocet a vše důkladně promícháme.

Slanečky nakrájíme na stejnoměrné proužky. Ledový salát nakrájíme na jemné nudličky.

Smícháme vše až těsně před podáváním, okořeníme mletým pepřem a nabízíme hostům.

Související

  • Zimní saláty našich předků

    V dnešní době si můžeme dopřát nejrůznější zeleninu po celou zimu. Přesto Petr Stupka nabízí inspiraci na saláty ze surovin, které měly k dispozici dávné hospodyňky.

  • Kapr v houbové remuládě

    K podzimu patří výlovy, a tak se určitě hodí připravit nějaké rybí jídlo. Kulinář Petr Stupka, autor pořadu Kuchařské čarování, nabízí recept na kapra v houbové remuládě.

  • Zdravé pokrmy z klíčků

    Malé množství klíčků, semen a jejich výhonků má obrovský význam pro naše žití. To zdůrazňuje kulinář Petr Stupka a přidává pár receptů na pokrmy z klíčků pro inspiraci.