Lidé obdivovali historické motocykly a automobily a k tomu poslouchali Old Steamboat Jazz Band z Jindřichova Hradce

V Koncertních ozvěnách necháme znít většinou optimistický, veselý dixieland a vrátíme se v čase o necelá čtyři léta zpět do září roku 2020. Tehdy víceméně končila několikatýdenní pauza covidové pandemie, která už v tom roce naplno svírala de facto celý svět.

V sobotu 20. září se tehdy mohla uskutečnit bez většího omezení společná akce Českého rozhlasu České Budějovice a českobudějovického Veteran car clubu na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích.

Byl to jubilejní 50. ročník mezinárodní soutěže historických motocyklů a automobilů Křivonoska a start jedné z etap byl umístěn právě na českobudějovické náměstí. Z této akce vysílal živě Český rozhlas České Budějovice a hudební program velmi kompetentně obstaral jindřichohradecký Old Steamboat Jazz Band.

Tehdy hrál pod širým nebem za příznivého počasí pod vedením trumpetisty a zpěváka Lumíra Rataje, jeho syna, klávesisty Lumíra Rataje mladšího, klarinetisty a saxofonisty Davida Štrobla, bandžisty a kytaristy Zdeňka Uhera, tubisty Petra Pospíchala a hostujícího bubeníka Mariana Jungwirtha.

Old Steamboat Jazz Band opravdu zpříjemnil svým výkonem víkendový čas na českobudějovickém náměstí a jeho výkon ocenil vedle jiných také jeden z účastníků onoho veteran závodu, známý kardiochirurg a dnes senátor Jan Pirk.

Sestřih z tohoto vystoupení už jsme vám nabídli k poslechu před časem o silvestrovském podvečeru. Tentokrát se dostane i na skladby, kterého se do speciálního pořadu nevešly jako evergreen Fatse Domina, respektive Louise Armstronga Blueberry Hill, dále i s českou podobou osvědčené standardy Tamta dáma (I Got Rhythm), Sweet Georgia Brown – Sladká Jiřina nebo Bei Mir Bist Du Schön – Svou lásku mi dej.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související