Koncert Václava Neckáře a kapely Bacily U Tří lvů byl jejich historicky prvním v rozhlase

Ještě malým příspěvkem k pozdně říjnovým osmdesátinám velké a nezaměnitelné osobnosti české pop music Václava Neckáře je výběr z koncertu, který hostil studiový sál Českého rozhlasu České Budějovice v září roku 2018.

Václav Neckář vystoupil U Tří lvů v Českých Budějovicích společně se svou dlouholetou kapelou Bacily. Skupinu vede, jak známo, Václavův bratr Jan, multiinstrumentalista a autor řady oblíbených písniček.

Repertoár koncertu byl v naprosté většině baladický, také částečně se záměrem jeho odvysílání ve vánočním čase. V „jubilantském“ sestřihu a výběru však budou zastoupeny nevánoční songy.

A podle kapelníka Bacilů Jana Neckáře byl koncert výjimečný ještě v jednom ohledu – měl by to být podle jeho slov historicky vůbec první studiový rozhlasový koncert Václava Neckáře a skupiny Bacily.

Dítě snů, Kdo vchází do tvých snů, má lásko, Lady Jane, Šťastné údolí, Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě, Stín katedrál a Podej mi ruku a projdem Václavák. Tyto známé balady 12. září roku 2018 zazpíval U Tří lvů Václava Neckář a zahrála kapela Bacily, jmenovitě Jan Neckář (kapelník, klávesy a elektrické violoncello), Peter Mahrik (kytara), Miloš Rábl (baskytara), Josef Kůstka (kytara a housle) a Jaroslav Petrásek (bicí nástroje). 

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související