Jiří Čondl

zprávař

Připravuje a živě do vysílání čte zpravodajské relace.

Co dělám v rozhlase:
Přináším vám nejnovější a nejdůležitější události z regionu, z domova, ze zahraničí i sportu. Zpravodajskou relaci připravím a pak vám ji sdělím. A také občas vyrazím do terénu s mikrofonem nebo fotoaparátem a zpracuji nějaké téma.

Před rozhlasem:
Vystudoval jsem pedagogickou fakultu Jihočeské univerzity, obor český jazyk – dějepis. Učitelství jsem se i nějakou dobu věnoval. Pak se ale naskytla možnost externě pracovat ve zpravodajství Českého rozhlasu České Budějovice, objevil jsem kouzlo rozhlasové práce a rozhodl se, že se touto cestou vydám. Nejprve jsem pracoval jako redaktor v terénu, nyní jako zprávař.

Co mě baví:
„Svět je plný samozřejmostí, kterých si jakživ nikdo nevšimne,“ řekl Sherlock Holmes v románu Pes baskervilský. A právě malé detaily nám v našem uspěchaném životě unikají. Proto je dobré se občas zastavit a rozhlédnout se kolem sebe. To mě naučila má největší záliba – fotografování. Dobrého ducha se snažím udržovat četbou knih a zdravé tělo sportem, hlavně se věnuji historickému šermu. Nejraději odpočívám se sklenkou dobrého vína a kouskem sýra.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové