Koncert v barvách Semaforu s Jihočechem Jakubem Šafrem a jeho přáteli může být dobrou volbou pro silvestrovský večer

„Zjistili jsme, že ty semaforské písničky napříč generacemi stále žijí. Navíc jejich spolutvůrce, pan Jiří Suchý je stále velmi aktivní a je možné se na něj jít podívat do Semaforu. A jsem velmi rád, že ty skladby můžeme hrát jazzověji, energičtěji.“ Autorem těchto slov je Jihočech Jakub Šafr, jeden z nejlepších českých jazzových pianistů, bývalý kapelník Melody Makers Ondřeje Havelky, který vedle jiných rozmanitých aktivit působí právě na prknech divadla Semafor.

O to více byl tedy Jakub povolán spolu s přáteli a kolegy ze Semaforu k natočení cédéčka Koncert v barvách Semaforu, jehož živou podobu mohlo poznat publikum letos 18. října ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice.

Pianista Jakub Šafr byl na pódiu s dalšími znamenitými muzikanty, s klarinetistou a tenorsaxofonistou Rudolfem Musilem a kontrabasistou Petrem Vláškem a semaforskými zpěváky a herci Dášou Zázvůrkovou a Petrem Macháčkem.

Byl to velice příjemný a vydařený večer, což publikum viditelně ocenilo. Jeho kouzlo můžete vnímat spolu s nestárnoucími semaforskými písničkami pánů Jiřího Šlitra a Jiřího Suchého prostřednictvím speciálního silvestrovského výběru z představení Koncert v barvách Semaforu.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související