Radůza, která má koledy velmi ráda, byla za svůj adventní program U Tří lvů oceněna ovacemi vestoje

Je to přesně deset dnů, co písničkářka Radůza vystoupila se svým adventním programem ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U Tří lvů. Poslechněte si sváteční výběr z koncertu.

Radůza si už během dvacetiletí vybudovala prominentní postavení na naší hudební scéně originálním propojením šansoniérství, inspirací folklórem a působivými básnickými obrazy.

Každé její album, počínaje titulem Andělové z nebe a konče loňským Nebe je odemčené, se dočkalo velkého zájmu posluchačů a příznivého ocenění u hudebních publicistů. Přitom Radůza také skládá kvalitní filmovou a scénickou hudbu. Za svou tvorbu byla několikrát oceněna cenami Anděl, Český slavík nebo Zlatou deskou za počet prodaných nosičů.

Z vystoupení Radůzy, která během koncertu několikrát přiznala, že má koledy velmi ráda, jsme přichystali sváteční sestřih. A její písničky budiž důkazem, že vánoční skladby nemusí být založeny na vyprázdněném sentimentu nebo na donekonečna opakovaných klišé a že naopak mohou být hlubokým poeticky-hudebním zážitkem, který ocenilo publikum 14. prosince večer ovacemi vestoje.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související