Co se nevešlo aneb Výběr z druhé poloviny rozhlasového koncertu tria Ivana Hlase

Před necelým rokem, těsně před vánočními svátky se kvůli covidovým omezením mohl až na třetí pokus uskutečnit koncert oblíbeného rockového písničkáře minulých dekád, kytaristy, zpěváka a velmi dobrého autora Ivana Hlase a jeho tria tvořeného dvěma znamenitými muzikanty, kytaristou Norbim Kovácsem a violoncellistou Jaroslavem Olinem Nejezchlebou.

Ivan Hlas, jehož písničky zněly ve filmech Šakalí léta, Pelíšky nebo Báječná léta pod psa, publiku v sále Českého rozhlasu České Budějovice nabídnul většinu svých hitů, a že jich není málo. Ve sváteční den, letos na prvního máje, jsme pro vás připravili výběr převážně z první poloviny koncertu.

Teď k tomu přidáme další písničky, v tomto případě výhradně zpívané Ivanem Hlasem. A už první song, který zazní, si během let získal značnou oblibu. Jmenuje se Malagelo, populární písnička Ivana Hlase z více než třicet let starého alba Cesta tam a zase zpátky vonící zvláštní nostalgii.

Potom budou následovat další známé písničky jako Aranka umí hula hop, Jak se máš nebo Vyprávěj mi.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.