Kapr dušený v pórkovém zelí
K jaru se dobře hodí jídlo z ryby. Kapra rozhodně nemusíte jíst jen smaženého na Štědrý večer. Zkuste ho podusit s pórkem, recept na snadný a chutný oběd nabízí kulinář Petr Stupka.
- filet z kapra
- sůl
- drcený kmín
- hladká mouka
- cibule
- máslo
- pórek
- bílé víno
Malé porce kapra, pouze filet bez velkých kostí, osolte a lehce okořeňte drceným kmínem. Obalte v hladké mouce a opečte zprudka ze všech stran.
Rybu na chvíli uložte do tepla a ve výpeku osmahněte jemně nakrájenou cibulku. Přidejte máslo a když cibule zesklovatí, přisypte nakrájený pórek. Ochuťte solí a přilijte zhruba 150 mililitrů bílého vína.
Promíchejte a navrch naskládejte porce předpečeného kapra. Vše nechte pod poklicí asi pět minut.
Podávejte s pažitkovým kuskusem.
Související
-
Kapr v houbové remuládě
K podzimu patří výlovy, a tak se určitě hodí připravit nějaké rybí jídlo. Kulinář Petr Stupka, autor pořadu Kuchařské čarování, nabízí recept na kapra v houbové remuládě.
-
Pečený kapr s pivní omáčkou a křenem
Recept získal kulinář Petr Stupka z německé kuchyně. Originál pochází z Meiningenu. „Když jsem tento pokrm jedl, podával se pečený candát, ale správně má být kapr,“ dodává.
-
Kapr podle pánů z Rožmberka
Autentický recept získal ve státním archivu na zámku v Třeboni autor pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Vyzkoušejte tuto rybí pochoutku i vy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.