Kapr dušený v pórkovém zelí

K jaru se dobře hodí jídlo z ryby. Kapra rozhodně nemusíte jíst jen smaženého na Štědrý večer. Zkuste ho podusit s pórkem, recept na snadný a chutný oběd nabízí kulinář Petr Stupka.

Ingredience
  • filet z kapra
  • sůl
  • drcený kmín
  • hladká mouka
  • cibule
  • máslo
  • pórek
  • bílé víno

Malé porce kapra, pouze filet bez velkých kostí, osolte a lehce okořeňte drceným kmínem. Obalte v hladké mouce a opečte zprudka ze všech stran.

Rybu na chvíli uložte do tepla a ve výpeku osmahněte jemně nakrájenou cibulku. Přidejte máslo a když cibule zesklovatí, přisypte nakrájený pórek. Ochuťte solí a přilijte zhruba 150 mililitrů bílého vína.

Promíchejte a navrch naskládejte porce předpečeného kapra. Vše nechte pod poklicí asi pět minut.

Podávejte s pažitkovým kuskusem.

Mohlo by vás zajímat