Inspirace ze starých knih pro podzimní vaření

1. listopad 2022

Zvěřina, trocha špeku a dary podzimu jako jablka, hrušky nebo ořechy. Kulinář Petr Stupka nahlédl do starých kuchařek a vybral inspiraci, která se hodí i do současné podzimní kuchyně.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Kančí maso v kapustě s bramborami

    Dostali jsme se k masu z divočáka a hledáte inspiraci, jak s ním naložit? Kulinář Petr Stupka doporučuje recept, který kombinuje kančí kousky s kapustou a také celerem.

  • Jablka v županu s ořechovou nádivkou

    Blížící se podzim je dobou, kdy začneme sklízet jablka. Ty se v Čechách využívají do mnoha sladkých pokrmů. Mezi klasiku, kterou stojí za to zkusit, patří jablka v županu.

  • Vinařský hovězí guláš

    Jižní Morava je vinný kraj, a to se projevuje i v receptu na hovězí guláš, který odsud pochází. Jako inspiraci pro všední i sváteční vaření ho nabízí kulinář Petr Stupka.