Inspirace z mexické kuchyně – salsy, polévka od Mayů, tortilly i horká čokoláda

Připravíme tři salsy včetně guacamole, uvaříme tradiční mayskou polévku, do tortill zapečeme maso s fazolemi a nebude chybět ani horká čokoláda. Petr Stupka tentokrát čerpal inspiraci pro své Kuchařské čarování v populární mexické kuchyni.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Tomatová polévka s fazolemi

    Recept na vydatnou polévku, kterou snadno připravíte během deseti minut, doporučuje kulinář Petr Stupka. Její součástí jsou zdraví prospěšné luštěniny.

  • Doplňky ke grilovanému masu – salsa, dipy, cibulové čatní, bylinkové máslo

    Šťavnaté maso z grilu patří v létě k nejoblíbenějším pokrmům. Čím ale maso na talíři doplnit? Petr Stupka nabízí několik tipů. Nebojte se také zapojit vlastní fantazii.

  • Čočka po indicku

    Závan Orientu může ozvláštnit vaše každodenní vaření. Kulinář Petr Stupka nabízí tip na vegetariánský pokrm z čočky, který je zdravý, levný a tělu dodá kvalitní živiny.