Hořká letní noc otevře výběr z rozhlasového koncertu stále stoupající jihočeské kapely Bonsai č. 3

V září 2022 hostil studiový sál Českého rozhlasu České Budějovice dvojkoncert s názvem Jihočeský folkový večer. Jeho první část patřila dvojici Náhlá změna, tedy písničkáři Luboši Hrdličkovi a zpěvačce Monice Vodičkové, a druhá polovina byla vyhrazena kvalitní a stále stoupající folkové skupině Bonsai č. 3, která se vrátila ke Třem lvům po zhruba šesti letech.

Rok 2022 přinesl kapele mnoho dobrého – vrátil se do ní basista Michal Šimík a Bonsai č. 3 odehrála úspěšné koncerty na festivalu Prázdniny v Telči nebo recitál na festivalu Folková Lichnice.

A v tomto příznivém duchu pokračuje i letos, kdy oslavuje čtvrtstoletí od vzniku. Má před sebou letní křest nového cédéčka a v nejbližší budoucnosti koncerty na festivalu Okolo Třeboně (v neděli 2. července) a na Husových slavnostech v Husinci (ve čtvrtek 6. července).

Bonsai č. 3 – to jsou vedle Michala Šimíka Václav Koblenc, zpěvák, kytarista, hráč na harmoniku, autor a vůdčí člen kapely, zpěvačka a kytaristka Zuzana Králová, zpěvák, kytarista a hobojista Michal Vločka Štrobl a violoncellistka Petra Štroblová.

Sestřih z loňského zářijového rozhlasového koncertu otevře posluchači oblíbená písnička Hořká letní noc, která dala název i novému albu sestavy jménem Bonsai č. 3.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související