Eliška Novotná: Jen ten konec

4. říjen 2023

Poslední dobou se mi to stává dost často, zatímco z dřívějška si takové situace vůbec nepamatuji. To jsem tak poslala během pár minut informaci o něčem dvěma esemeskami, aby se jedna dlouhá nezměnila ve zpoplatněnou MMS, a dostala vzápětí odpověď, která nedávala smysl.

„Jak to myslíte?“ opáčila jsem další zprávou a po delším čase mně přišla omluvná odpověď „Promiňte, četla jsem jen tu druhou zprávu.“

Nebo: dala jsem v čekárně u lékaře sestřičce spolu s kartičkou zdravotní pojišťovny také lékařský nález, a když později znovu vyšla z ordinace, trvala na tom, že se musím přeobjednat na jiný den v týdnu, kdy se specializují na můj zdravotní problém.

„Ale já tu jsem na kontrole a vůbec ne kvůli tomu doporučení na konci zprávy“, namítla jsem. A ona se po chvíli dohadování pustila do čtení celé té zprávy, aby poté řekla „Aha, no tak to je v pořádku“.

V obou případech se stalo totéž: příjemci textu četli jen jeho konec. Jako by šlo jen o závěry, víc nepotřebuji, číst to od začátku je zbytečné. Ale není! Prostě ne a ne.

autor: Eliška Novotná | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.