Banánový chléb podle originálního receptu z Anglie

Spoustu inspirace si kuchař Petr Stupka přivezl z městečka Pevensey Bay ve Velké Británii. Vyzkoušejte banánový chléb podle originálního receptu. Příprava je nenáročná a rychlá a skvěle zužitkujete přezrálé banány.

Ingredience
  • 285 gramů hladké mouky
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 110 gramů másla pokojové teploty + na vymazání formy
  • 225 gramů cukru krystal
  • 2 vejce
  • 4 rozmačkané banány
  • 85 mililitrů mléka smíchaného s půl lžičkou citronové šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu, či pravá vanilka

Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.

Do větší misky prosejte mouku, sodu a sůl.

V jiné misce spojte máslo s cukrem do lehké hmoty, k této hmotě přidejte vejce, rozmačkané banány, mléko s citronovou šťávou a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte a nakonec přidejte mouku se sodou a solí z druhé mísy.

Vymažte formu o rozměrech 20 cm x 12,5 cm a vlijte do ní těsto. Vložte do trouby a pečte zhruba 50 minut, až je chlebíček vyběhlý a zlatohnědý.

Vyndejte z trouby a nechte pár minut ve formě vydýchnout. Poté vyndejte z formy na rošt, nechte zchladnout a podávejte.

Související