Zdena Kolářová: Vitamínové doplňky

6. listopad 2023

Moje neposlušné nohy udělaly přítrž aktivnímu životu, takže se mým věrným společníkem stala televize. V reklamních pauzách si obyčejně vařím kafe nebo něco čtu. Ale tentokrát jsem u reklam zůstala.

Byl to zajímavý exkurs. S příchodem podzimu se reklamní spoty zaměřují na nabídku léků na choroby podzimu.

Tak to vezměme pěkně od hlavy. Budete potřebovat kapky do očí, vejrá na vás mrkající oko, pak sprej do nosu, kapsle na cucání, co vydrží až šest hodin. Ještě něco na srdce a tepny, lektvar na rozpouštění kamenů ve žlučníku, pokud vám chrastí tvrdnoucí játra, kupte si na ně lék.

Žaludku odlehčí jedlá soda v sofistikované podobě, a pokud v sobě máte moc vzduchu, spolkněte pilulku. Orgánové soustrojí ho zkapalní, takže předejdete hlučnému společenskému faux pas.

Na klouby si dopřejte pastilky, po nichž budete skákat jako „Pérák“, pro radost přidejte drbadlo na suché paty.

Pokud si k hrsti podpůrných pilulek vezmete ještě svoje léky, které musíte spolknout každý den, pak už je namístě doporučit vám i výběr z několika značek toaletního papíru, pokud možno třívrstvého, protože tuhle dávku chemikálií váš organismus bez úhony nepřežije.

Jo, a ještě jsem zapomněla na ginkgo bilobu, po kterém budete mít v mozku uklizeno jako v pokojíčku a můžete aspirovat na Nobelovku. Hned vás budou napadat omračující věci.

Třeba to, že malá procházka, pokud máte sílu se na ni vydat, nebo šálek čaje ve společnosti knížky, vám udělá moc dobře. A navíc... Je to ZADARMO!

autor: Zdena Kolářová | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Zdena Kolářová: Černá hodinka

    Zná někdo z vás ještě pojem „černá hodinka“? Možná vás příměr napadal v souvislosti s energetickou krizí. To jsme tak nějak počítali s tím, že večery potmě budou realitou.

  • Zdena Kolářová: Jehličky

    Nedávno k nám přišla návštěva a já jsem si nad úžasnými střevíčky, které zula v předsíni, vzpomněla na jehličky, které jsem kdysi nosívala.

  • Zdena Kolářová: O chlebu

    Chléb náš vezdejší dej nám dnes, prosí miliony křesťanů ve své modlitbě každý den o jídlo pro své rodiny. Často nejsou modlitby vyslyšeny, a tak si lidé pomáhají všelijak.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.