Vyfasovala jsem hodně zajímavý genetický koktejl, prozrazuje mladá jihočeská houslistka Audrey Lee Belcher

1. březen 2023

Audrey Lee Belcher, ač se to podle jména nezdá, patří mezi jihočeské talenty. Nadějná houslistka, zpěvačka a příležitostná herečka žije v Českém Krumlově. Po rodičích zdědila umělecké vlohy, její maminka vede českobudějovický pěvecký sbor Jitřenka. Audrey už si stihla zahrát v Jihočeském divadle, v brzké době vydá sbírku básní a má kapelu Hashtag.

Otcem Audrey Lee Belcher je Američan z ostrova u Floridy, matka pochází z Ruska. Narodila se uprostřed sibiřské tajgy, ze které se časem přestěhovala do Charkova na Ukrajině. „Vyfasovala jsem hodně zajímavý genetický koktejl,“ usmívá se mladá umělkyně.

„Mamka mi často říkala, že své jméno jsem si vybrala sama. Prý se jí zdál sen, ve kterém za ní přišla malá holčička s tím, že je její dcera Audrey,“ vypráví.

Audrey Lee Belcher se zatím nachází na prahu své hudební kariéry, ale pár zážitků už má. „V pěti letech jsem začala hrát na klavír a housle, které mě provází dodnes. Dále velkou roli sehrály dětské pěvecké sbory Medvíďata a Jitřenka vedená mou maminkou, díky kterým jsem se dostala ke zpěvu. Za svůj největší zážitek z dětství považuji, když jsem se sborem v pěti letech zpívala v Římě Ave Maria,“ vzpomíná.

Čtěte také

Ve svých dvanácti letech založila s kamarády kapelu Hashtag a zhruba ve stejné době začala také účinkovat v Jihočeském divadle. „Zatím jsem hrála v opeře Turandot jako součást dětského sboru a v Janáčkově Bystroušce. Tam jsem získala hlavní dětskou roli malé lišky Bystroušky,“ upřesňuje.

Audrey právě dokončila své první hudební album, na kterém pracovala přes rok. „Obsahuje dvanáct písní různých témat i žánrů – podle toho se vlastně jmenuje. Jeho název 1895 má navazovat na Manifest české moderny, který odmítá jakýkoliv jednotný umělecký program,“ vysvětluje.

Celý rozhovor s talentovanou jihočeskou hudebnicí i příležitostnou herečkou Audrey Lee Belcher si poslechněte online.

Spustit audio

Související