Výborná zpěvačka Deidra Jones vystoupila s Bromovci na Třeboňských nocturnech v létě roku 2015

V červenci roku 2015 vystoupila v rámci Třeboňských nocturen spolu s Rozhlasovým Big Bandem Gustava Broma s kapelníkem Vladem Valovičem na nádvoří městského úřadu v Třeboni Deidra Jones, výborná americká zpěvačka tmavé barvy pleti spojující v jeden celek soul, blues a jazz.

Deidra Jones, působící delší dobu v Německu, toho už má na svém uměleckém kontě nemálo. Byla podpůrnou vokalistkou Michaela Jacksona, natáčela se slavnými Weather Girls a také vystupovala před koncerty Eltona Johna, Randy Crawford nebo Lou Begy. Byla také členkou formace La Bouche i v pop-tanečním projektu Tiefschwarz.

Deidra Jones hrála a zpívala v muzikálové produkci mapující roky na Třeboňských nocturnech, přičemž za zády měla výborné Bromovce. A nebyla to první ani poslední spolupráce s tímto orchestrem.

Větší část tohoto vystoupení pro vás v Koncertních ozvěnách máme a můžete si poslechnout ve skvělém podání Deidry Jones standardy jako Let the Good Times Roll, Feeling Good nebo Sway.

Deidra Jones v úvodu vystoupení s úsměvem poznamenala, že na Třeboňských nocturnech vystoupila jako první Američanka afroamerického původu. Ovšem je třeba napsat, že za tři týdny, to jest 14. července 2023, k ní přibude další výborná zpěvačka tmavé barvy pleti Tonya Graves, která bude po boku Jana Smigmatora velmi atraktivní aktérkou koncertu, na kterém se podílí Český rozhlas České Budějovice, na stejném místě v rámci jubilejních dvacátých Třeboňských nocturen.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související