Příjemný návrat částečně jihočeské skupiny Two Towers Hulu Jazz ke Třem lvům po devíti letech

S pochopitelnou výjimkou našeho Rozhlasového swingového orchestru zřídkakdy koncert jednoho interpreta nebo kapely ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice i v delším časovém intervalu opakujeme. Rádi jsme to však učinili v případě částečně jihočeské, kvalitní jazzové formace Two Towers Hulu Jazz.

Ta se poprvé představila u Tří lvů před devíti roky. Bylo to tehdy před velikonočními svátky a kapela se střídala na rozhlasovém pódiu s vokální skupinou Voxtet. Ale devět let je samozřejmě dlouhá doba. Tehdy byl soubor Two Towers Hulu Jazz spíše ještě na začátku své cesty a zkušenosti teprve sbíral.

A tak byl jeho nedávný březnový koncert příjemným důkazem toho, jakým směrem se tato pětice kombinující jazz, swing i šanson dále ubírá. Repertoár Two Towers Hulu Jazz byl téměř úplně jiný než tenkrát na jaře roku 2014. A přibyly i názvuky sladké Francie.

Mírně se změnilo i složení tohoto sympatického seskupení. Vedle jihočeské dvojice zpěvačky Petry Chlebníčkové, stabilní sólistky již zmíněného Rozhlasového swingového orchestru, a zpěváka a trumpetisty Jindřicha Zíky, někdejšího člena Melody Makers Ondřeje Havelky, východočeského pianisty a akordeonisty Radka Škeříka a kontrabasisty Jana Kodyma se posadil za bicí nástroje Martin Janovský, který nahradil Jihočecha Mariana Jungwirtha.

C´est Merveilleux, On The Sunny Side Of The Street, Nuit Blanche, Beyond The Sea, Saint Louis Blues a nakonec That´s It, I Quit od australské zpěvačky a pianistky Sarah McKenzie – to jsou písničky, v nichž se mísila francouzština s angličtinou a které jsme vybrali pro Koncertní ozvěny od Tří lvů z letošního jarního koncertu Two Towers Hulu Jazz. Při něm se v roli vokalistů střídali Petra Chlebníčková s Jindrou Zíkou.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související