Velikonoční zvyky a tradice, pochopitelně s ohledem na jídlo
Tipy na Zelený čtvrtek, Velký pátek i další sváteční dny nabízí ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. Zaměří se na zvyky a tradice u nás i jinde, pochopitelně s ohledem na jídlo. Bude i mazanec, beránek a další dobroty.
Související
-
Beránek, mazanec, velikonoční cop
K Velikonocům patří sladké dobroty. Osvědčené recepty na tradiční mazanec, beránka nebo cop nabízí Petr Stupka. Upečte je, rozhodně jsou lepší než zajíci z rádoby čokolády.
-
Na Velikonoce připravte sekanou nebo hlavičku. A nezapomeňte na jarní bylinky
Každá rodina má nějaký speciální recept na velikonoční sekanou. Někdo ji připravuje ze tří druhů masa, jiný ze dvou, asi všude ale najdeme vejce a také zelené byliny.
-
Velikonoční tvarohovka – rychlá variace na mazanec
Rychlou variantu mazance nebo starodávného syrného koláče, který se pekl o Velikonocích, vyzkoušel Petr Stupka. „Tvarohovku zvládne každý a nemusí trávit u plotny půl dne.“
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.