Ve vánočních Vlídných tónech od Třeboňských pištců přes orchestr Jamese Lasta až do Las Vegas

26. prosinec 2022

Z různých koutů světa a žánrů jsou namíchány svatoštěpánské Vlídné tóny. Třeba z vánočních nahrávek někdejší lasvegaské zbožňované superhvězdy, pianisty polsko-italského původu Liberaceho.

K tomu přibydou Snowflakes, Sněhové vločky, jedna instrumentálka z vánočního alba slavné kytarové kapely Ventures a v podání populárního (dříve) západoněmeckého orchestru Jamese Lasta blok složený ze dvou německých vánočních koled Morgen Kommt Der Weihnachtsmann a Wenn Der Schnee Vom Himmel Fällt, tedy Zítra přijde Santa Claus a Z nebe padá sníh.

Druhá část vánočních Vlídných tónů je zcela česká, pokud jde o interprety. Je tvořena třeba Třeboňskými pištci vedenými manželskou dvojicí Václavem a Milenou Šimečkovými a s hudbou Franka Churchilla.

Orchestr Ladislava Štaidla se sopránsaxofonistou Felixem Slováčkem v nahrávce připomene milovanou filmovou pohádku Tři oříšky pro Popelku i se vzpomínkou na Libušku Šafránkovou a autora hudby Karla Svobodu. A nakonec s orchestrem Václava Hybše Sněží, čili Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow. Z úspěšného Hybšova alba Šťastné Vánoce z roku 1980 zazní na závěr ještě Tichá noc Franze Xavera Grubera.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související