Vánoce v předstihu v jejich čistém kouzlu. Adventní koncert BROLNu na třeboňském zámku

V Koncertních ozvěnách od Tří lvů vám zprostředkujeme část adventního vystoupení vpravdě úctyhodného Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů s primášem Petrem Varmužou. Koncert se uskutečnil v romantickém, inspirativním a svátečně vyzdobeném prostředí Schwarzenberského sálu třeboňského zámku letošního druhého prosincového večera.

Při pořádání koncertu se spojilo českobudějovické studio Českého rozhlasu s agenturou Bárny, stojící za známým festivalem Okolo Třeboně. Odměnou byl naplněný Schwarzenberský sál, velmi spokojené publikum a špičkový výkon Brněnského rozhlasového orchestru a jeho sólistů i se zpěváky Lidkou Malhockou a Václavem Kováříkem.

A tak při poslechu posledních adventních Koncertních ozvěn můžete prožít tak trochu Vánoce i s jejich poezií a neporušeným kouzlem jaksi v předstihu –  s koledami a vánočními skladbami Kristus  Pán se narodil, Chtíc, aby spal, Hopsa pacholátka, Došli sme k vám na koledu, Ondrášu Matůšu a Poďme, chlapci, do Betléma a Narodil se Kristus Pán.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související