V táborské nemocnici vzniklo jedno z nejmodernějších dětských oddělení

22. únor 2019 14:36

Světlé, vzdušné, plné teplých barev a pozitivní energie. Tak působí prostory nového dětského oddělení, které představila táborská nemocnice. Možnosti prohlédnout si výsledek projektu za téměř 77 milionů korun využily stovky lidí.

„Moc se nám to líbí, hlavně, že děti budou mít krásné prostředí v době rekonvalescence. Nejhezčí je herna a ty dekorace okolo. Je to opravdu něco jiného, než na co jsme byli zvyklí v nemocnicích,“ podělili se o své dojmy manželé Macháčkovi.

Právě zvýšení komfortu a vlídné prostředí jsou jedním z hlavních cílů projektu nového oddělení pro malé pacienty. Podle primářky Jany Chocholové je ale neméně důležité, že se teď v blízkosti nachází oddělení ARO nebo operační sály. „Máme tady návaznost na sál, takže děti nebudeme vozit přes celý špitál, to bude pro všechny velké plus,“ řekla.

Nový psychiatrický pavilon v nemocnici v Táboře se prodraží o téměř 67 milionů

Nemocnice Tábor

V táborské nemocnici vznikne nový pavilon psychiatrie. Staveniště už si firma převzala, hotovo má být na jaře 2020. Stavba ale bude o téměř 67 milionů korun dražší, než předpokládal projekt.

Ředitel nemocnice Ivo Houška oceňuje, že se téměř jeden rok trvající stavbu nového oddělení podařilo zvládnout bez omezení provozu v dalších částech nemocnice. „Kdyby nám tohle netolerovali pacienti a naši zaměstnanci, tak vůbec netuším, jak bychom dokázali poměrně ekonomicky a účelově stavět,“ dodal.

Na dětském oddělení ročně hospitalizují přes čtyři tisíce dětí, více než dvojnásobný počet jich pak ošetří na dětské ambulanci.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související