V krumlovské nemocnici stěhují celý pavilon. Přesunou desítky postelí i s pacienty

14. únor 2019 07:48

Českokrumlovská nemocnice přestěhuje za plného provozu pacienty z gynekologie, porodnice a dětského oddělení. Nový pavilon vyrostl na volném prostranství areálu, stál přibližně 120 milionů korun.

Pod pracovním názvem „Akce kulový blesk“ se skrývá také přejezd desítek postelí i s pacienty. Na převoz čekají i maminky na porodnici.

Zažije ho Alena Zenklová s novorozenou dcerou Berenikou. „Já jsem se těšila, že už bych celou dobu mohla být v tom novém prostoru, ale holčička měla jiný názor,“ směje se.

Kapacita se zásadně nezmění, ale nový pavilon nabídne mnohem větší komfort. „Bude to nové, hezčí. Pokoje budou po dvou, dosud některé byly i po čtyřech, a hlavně každý bude mít své sociální zařízení,“ popisuje lékařka Pavla Remeňová. Uprostřed porodního sálu zase zaujme zcela nová veliká červená vana.

Maminky, které začnou rodit ve čtvrtek v odpoledních hodinách, už přijme nová porodnice se dvěma novými porodními sály.

V pavilonu B, který českokrumlovská nemocnice postavila za téměř 120 milionů korun s přispěním krajské dotace, bude i gynekologie, dětské oddělení, urologická a onkologická ambulance a administrativa.

autor: Mária Pfeiferová
Spustit audio

Související