Tipy pro správný rajčatový potěr na pizzu a červený sametový dort
V dotazech posluchačů našel tentokrát kulinář Petr Stupka inspiraci pro své Kuchařské čarování. První z nich zněl: Jak udělat ten správný rajčatový potěr na pizzu? Druhý pak směřoval do světa sladkostí. Jestli i vás zajímá, jaký je ten správný rudý velvet, tedy červený sametový dort, poslechněte si pořad.
Související
-
Kečup podle babičky
Kečup obvykle kupujeme v obchodě, ale zvláště v době, kdy vrcholí sezona rajčat, můžeme zkusit připravit i vlastní domácí. Kulinář Petr Stupka nabízí tradiční recept.
-
Tažený závin
Za mistrovský kousek domácí kulinářské klasiky považuje Petr Stupka tažený závin. Nabízí recept a radí, jak zvládnout vytahování těsta. K tomu přidává tipy na různé náplně.
-
Pravé italské risotto
Když jede kuchař Petr Stupka na dovolenou, vždy tam i vaří. Stačí nakoupit místní suroviny a dobrota je na stole. Přivezl tak inspiraci třeba na pravé italské rizoto.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.