S jihočeskými Shivers vstoupíte do magické nálady irské, skotské i bretaňské, zkrátka keltské hudby

Jihočeská kapela Shivers, dílem z Volyně, dílem ze Strakonic, patří už nějaký čas k domácí špičce v oblasti keltské muziky. V jejím repertoáru mírně převažují instrumentální skladby, v nichž nástrojově doslova exceluje.

Irský buben bodhrán, španělský buben cajon, housle, irské flétny, buzuki, bombard, české dudy – to všechno jsou nástroje, které mají Shivers ve své moci. V písních lze rozpoznat motivy lidových písní Irska, Bretaně i českého folkloru.

Malý koncert Shivers jsme pro vás vybrali z tradičního podzimního večera Houpací kůň u Tří lvů, datovaného 13. říjnem roku 2011, ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice.

Za jednadvacet let mají Shivers za sebou řadu vydařených vystoupení na různých žánrových přehlídkách a také hned na počátku postup do plzeňského finále Porty. A také dvě cédéčka – to první se jmenuje Chvění, to druhé Garetova noc. A třetí by mělo být na cestě.

Shivers před jedenácti roky u Tří lvů tvořili kytarista, zpěvák, hráč na cajon, vůdčí člen Štefan Schwarz, flétnistka a zpěvačka Barbora Schwarzová, houslistka a flétnistka Julie Režná, kytarista a hráč na buzuki Martin Dráb a zánovní posilou byl tehdy výborný kytarista Slávek Hanzlík.

V Koncertních ozvěnách od Tří lvů zkrátka vstoupíte do magické nálady irské, skotské i bretaňské  hudby.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související