Pojďme se napít a poslechnout si další oblíbené písničky legendární bluegrassové kapely Poutníci

Sedmnáctého ledna roku 2018 uvítal studiový sál Českého rozhlasu České Budějovice v omlazené sestavě legendární bluegrassovou kapelu Poutníci. Ti byli nejprve ovlivněni Greenhorns. Však si také  dali zpočátku anglický název Blue Monsters, který zanedlouho změnili na Poutníky.

Zlomový okamžik nastal na sklonku 70. let s příchodem velmi talentovaného autora, bandžisty a osobitého zpěváka Roberta Křesťana, který bluegrassové zaměření souboru posunul k původní tvorbě, ale i originální stylové podobě, které se říkalo czechgrass. A každý koncert Poutníků i s vynikajícím bandžistou Lubošem Malinou v postupujících 80. letech byl velkým zážitkem.

Dnešní omlazenou čtyřčlennou a hráčsky rovněž excelentní sestavu Poutníků vede jeden z důležitých článků jejich zlaté éry, kontrabasista, zpěvák i autor Jiří Karas Pola. Před více než čtyřmi roky se u Tří lvů představil společně s Janem Mácou, hráčem na mandolínu a kytaru, bandžistou Peterem Mečiarem a zpěvákem a kytaristou Jakubem Bílým.

V Českém rozhlase České Budějovice vytvořili milou hudební náladu, kterou by měl navodit i výběrový záznam v Koncertních ozvěnách od Tří lvů.

Wayfaring Stranger, Hotel Hillary, Zvony mě do dáli zvou, Pojďme se napít, Dark Hollow a Až uslyším hvízdání – všechny tyto songy zaznějí v živém provedení Poutníků z rozhlasového sálu z ledna roku 2018.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související