Polévka je grunt. Kterou si uvařit? Inspirujte se tipy kulináře Petra Stupky
Vyvařená volská oháňka, asijská polévka, gulášová, hrstková. Recepty na některé své oblíbené polévky nabízí v pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Polévka je totiž podle něj grunt, jak říkaly i naše babičky.
Související
-
Chlebová polévka
Dříve se běžně vařívaly polévky s chlebem. Dnes se s nimi moc často nesetkáme, ale nebojte se je vyzkoušet. Jsou chutné, syté a spotřebujete do nich strouhanku.
-
Polévka zelnice
Starodávný recept na polévku z kysaného zelí přijde v zimním čase k chuti. V době chřipkových a jiných epidemií vám navíc pomůže posílit imunitu.
-
Mlynářská polévka z podlesí
Originální polévku připravil při akci na Hoslovickém mlýně kulinář Petr Stupka. Nazval ji Mlynářská polévka z podlesí. „Je to pokrm starodávný a současný zároveň," říká.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.