Jehněčí, kůzlečí a telecí na mnoho způsobů
Samé mladé maso vybral jako téma svého Kuchařského čarování Petr Stupka. Nabídne recepty na jehněčí, kůzlečí a telecí na mnoho způsobů, připomene světoznámé pokrmy i lidovou tradici na jihu čech a na závěr přidá sladký francouzský dezert rum baba.
Související
-
Jehněčí pečeně od protinožců a dušené jehněčí
Jehněčí maso jedí Češi málo, ale je to škoda. Řada studií svědčí o tom, že je snadno stravitelné a vysoce kvalitní. Na jihu Evropy se přednostně podává dětem a seniorům.
-
Hovězí maso po anglicku
Maso po anglicku je způsob pečení, díky kterému je poté plátek ukrojený z pečínky uprostřed růžový. Zkuste doma připravit klasický „rostbíf“ podle návodu Petra Stupky.
-
Kuřecí roláda s žemlovou nádivkou
Svinutý plát masa s náplní se připravuje už stovky let. Svůj osvědčený recept má i autor pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Vyzkoušejte jeho kuřecí roládu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.