Jídla z rýže
Celé z rýže je tentokrát Kuchařské čarování Petra Stupky. Připravil deset rýžových proměn, například rýži kokosovou, zlatou nebo kimči. Chybět nebude pravé milánské rizoto ani bulharský pilav či smažená rýže až z Indonésie. Nakonec vyčaruje něco sladského z pudinkové rýže.
Související
-
Pravé italské risotto
Když jede kuchař Petr Stupka na dovolenou, vždy tam i vaří. Stačí nakoupit místní suroviny a dobrota je na stole. Přivezl tak inspiraci třeba na pravé italské rizoto.
-
Čočka po indicku
Závan Orientu může ozvláštnit vaše každodenní vaření. Kulinář Petr Stupka nabízí tip na vegetariánský pokrm z čočky, který je zdravý, levný a tělu dodá kvalitní živiny.
-
Pečená rýže s houbami v troubě
Jako zdravou lehkou večeři, případně i přílohu k masu můžete podávat pečenou rýži s houbami. Příprava je snadná. Recept nabízí výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://budejovice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://budejovice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.