Ondřej Ruml s velkým orchestrem a nůší plnou standardů pod červencovým jihočeským nebem

Koncertní ozvěny připomenou část vystoupení Rozhlasového big bandu Gustava Broma na nádvoří městského úřadu v Třeboni v červenci roku 2015, která patřila Ondřeji Rumlovi, dozajista jednomu z nejlepších současných českých swingových zpěváků.

Je toho už nemálo, čím tento stále ještě čtyřicetiletý rodák z Jablonce nad Nisou přispěl ke kvalitě české swingové a jazzové produkce. Například před osmi roky osobitým vokálním pojetím písničkové klasiky Osvobozeného divadla na albu Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha, v doprovodu kvintetu skvělého pianisty slovenského původu Mateje Benka.

O dva roky později spatřilo světlo světa Rumlovo album s názvem Nahubu, které je unikátní tím, že na něm nebyl použit jediný hudební nástroj. No, a ne tak dávno jsme vám v jednom z našich pořadů podrobně představili cédéčko, na němž se Ondřej Ruml vrátil k Ježkárnám v živě natočeném koncertu z táborského divadla Jdeme na Ježka, společně s Jihočeskou filharmonií.

Repertoár Ondřeje Rumla v Třeboni, jenž tu před sedmi roky vystoupil společně s Rozhlasovým big bandem Gustava Broma vedeným Vladem Valovičem, byl nepochybně širší. Zazněly standardy Have You Met Miss Jones?, Pennies From Heaven, What A Wonderful World, New York, New York, Mackie Messer, Nebe na zemi nebo píseň Fly Me To The Moon, která vzpomínku na velmi dobrý swingový koncert v rámci Třeboňských nocturen 2015 uzavře.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související