Odstartovaly fotbalové soutěže. Divizi bude hrát například zkušená Soběslav

5. srpen 2019

Soběslav a Jindřichův Hradec sehrály zápas Českého poháru. Prachatice patřily mistrovství Evropy v Xterra triatlonu. Dynamo nastoupilo v první lize podruhé v domácím prostředí. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Kromě první ligy se rozeběhly už i další fotbalové soutěže. V jihočeském pohárové derby Soběslav přivítala Jindřichův Hradec. Divizní soupeři, kteří si v soutěži nedarujíc vůbec nic zadarmo, na sebe narazili hned na začátku sezony.

„Konfrontace je to zajímavá. Hradec je staronovým nováčkem, divizi opustili, nakonec se zachránili v posledním kole díky reorganizaci třetí ligy. Vyměnili spoustu hráčů, kádr je prakticky nový, vůbec nejde stavět na tom, že jsme je na jaře porazili 4:0,“ komentoval předseda soběslavského klubu Marek Nývlt.

Soběslav má podle něj před startem divize trochu problém s beky. „Dva jsou zranění, nastoupil Vojta Zeman, který je kmenovým hráčem Písku, ještě úplně nevíme, jestli do začátku sezóny půjde s námi, nebo nastoupí v ČFL, je to zatím předmětem jednání,“ vysvětlil.

„Po dvou letech v divizi jsme, myslím, získali řadu zkušeností. Nejsme už žádným zajícem. Jsem strašně rád, že jsme to mužstvo udrželi celé pohromadě. Myslím, že je velmi zkušené a velmi ambiciózní. Rádi bysme se pohybovali v horní polovině tabulky bez nějakých výpadků, které nás postihly třeba loni na podzim,“ dodal Marek Nývlt.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Ve fotbalové první lize hrálo Dynamo České Budějovice s Jabloncem nerozhodně 1:1.

Ve fotbalové přípravě béčko Dynama v souboji dvou divizních týmů remizovalo se Starou Říší 2:2. „Zvykáme si na tu divizi. Vedli jsme, pak jsme to ztratili, druhou půlku jsme přestali hrát. Tak se to hrát nedá bez nasazení a bez chutě. Snad v soutěži to bude lepší,“ reagoval Marek Kalousek.

Čtěte také

Nerozhodný výsledek 3:3 přinesl také zápas Roudné – Rudolfov. Za domácí tým nastoupil bývalý ligový brankář Pavel Kučera. Krásný gól, levačkou do šibenice mu vstřelil rudolfovský Radim Pouzar. „Tam byla situace před vápnem, kdy jsem jenom naznačil, obránce to trošku zblaznul, klička nalevo, krásnej gól,“ popsal.

Prachatice hostily mistrovství Evropy v Xterra triatlonu. Vyhrál Francouz Arthur Serrieres a v ženách jeho krajanka Morgane Riou. Ředitel závod Michal Piloušek potvrdil, že konkurence byla veliká: „Dorazila světová špička, protože mistrovství Evropy je mezinárodně naprosto otevřené.“ Nejlepší český výsledek zaznamenala do tabulek Helena Karásková Erbenová, která skončila druhá.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související