Budějovičtí futsalisté postoupili do nejvyšší soutěže, v příští sezóně je čekají soupeři zvučných jmen

25. březen 2019

Futsalový tým PCO Dynamo České Budějovice postoupil mezi elitu. Hokejový Motor už je v baráži. Volejbalistům Jihostroje zbývá jen krok do semifinále extraligy. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Radost zavládla na futsalové palubovce. Tým PCO Dynamo České Budějovice porazil Mladou Boleslav 7:2, a potvrdil tak postup do nejvyšší soutěže.

Skóre zápasu otevřel budějovický kapitán Radim Pouzar. „Já už tak tři neděle nemůžu kopnout pořádně pravou nohou do balonu, takže všechno směřuji na levou nohu. Měl jsem několik šancí a asi napotřetí to vyšlo,“ prozradil.

Lengyel, Benát i Pouzar. Známá jména válí na jihu Čech ve futsalové soutěži

Futsal v Českých Budějovicích. Ilustrační foto

Skvělá atmosféra vládne na futsalových utkáních týmu PCO Dynamo České Budějovice. Mladé volejbalistky z Tábora předvedly fantastický obrat. Hokejový Motor v Prostějově nenapravil dojem z Benátek. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Postup do první ligy oslavili hráči společně s fanoušky. „Já jsem jeden z mála, kdo nemá ligové starty, takže jsem do téhle soutěže šel s tím, že prostě musíme postoupit, abych získal prvoligové starty. Až kolem Vánoc jsme se přiblížili k prvnímu místu, čekalo nás hodně těžkých zápasů, ale na všechny jsme se připravili a zvládli je,“ dodal Radim Pouzar.

V hale Lokomotivy, kde futsalisté hrají, bylo několikrát v sezóně úplně plno. „Jsme rádi, že to lidi chytlo, a věřím, že v další sezóně budou chodit také. V první lize nás čekají soupeři zvučných, máme se na co těšit,“ komentoval kapitán.

A kam se šlo po utkání, prozradil Petr Benát. „Trošku jsme předpokládali, že by to mohlo vyjít, takže máme zamluvenou hospodu a půjdeme posedět,“ usmíval se.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Gratulace patří také hokejistům Motoru, kteří vybojovali postup do baráže a mohou se poprat o extraligu. V bouřlivém prostředí kabiny ve Vsetíně zářil po vítězství 2:0 a 4:1 v celé sérii trenér Václav Prospal. „Teď jsme dokázali porazit vynikající tým, to byla prostě parádní série,“ chválil.

Šimon Štifter, kapitán fotbalového týmu z Dolního Dvořiště

Z fotbalu si tentokrát připomeneme výsledek III. ligy. Písek porazil Velvary 3:1, ve 13. minutě poslal domácí do vedení Antonín Presl. „To byla hezká akce, krásný centr. Trenér nás pořád nutí běhat na první tyč, tak jsem se tam konečně dostal a byl z toho gól,“ popsal.

Čtyři góly dostalo Dolní Dvořiště v I. B třídě na hřišti v Roudném. Vstřelilo jen dva, autorem druhého těsně před koncem byl Šimon Štifter. „Michal Tesař tam udělal dobrou individuální akci, dal mi to do lajny a na první tyč, možná trochu chyba gólmana, ale hlavně, že to tam padlo,“ zmínil.

Tabulka:

Další kolo Ondrášovka krajského přeboru přineslo tyto výsledky: Jankov – Roudné 2:0, Dražice – Rudolfov 1:2, Blatná – Osek 1:2, Katovice – Čimelice 1:2, Želeč – Protivín 1:2, Český Krumlov – Olešník 0:3, Lom – Milevsko 1:1 a Třeboň – Hluboká 3:1.

V tabulce je jasně první Olešník. Uzavírá ji poslední Roudné (17 bodů), Želeč a Protivín mají o jeden bod víc. 

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.