Fotbalisté budějovického Dynama vezou pohár z turnaje v Chorvatsku

11. únor 2019

Fotbalisté Dynama České Budějovice vyrazili k moři. Na zamrzlé hladině Lipna se běžel maraton. Ledenická softbalistka Veronika Pecková rozzářila světové arény. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Za přípravou až k moři vyrazili fotbalisté českobudějovického Dynama. V Chorvatsku se během soustředění zúčastnili i turnaje Medulin Cup.

Šanci ve druhém turnajovém utkání dostal brankář Matěj Luksch. Proti bosenské Krupě vychytal nulu a pomohl týmu k postupu do finále. Za šanci, kterou mu dal trenér Horejš, byl moc rád. „Každý hráč je rád, když hraje. Jsou tady tři zápasy, tak jsem věřil, že bych mohl chytat, a jsem rád, že jsem zase mohl po nějaké době s kluky hrát,“ komentoval.

Fotbalisté Dynama začali s přípravou, přišli ale o Mashikeho i posilu Martana

Fotbalisté Dynama České Budějovice zahájili přípravu na jarní část ligy

Dynamo v mrazu nastoupilo k přípravným duelům. Jihostroj České Budějovice už je ve Final Four Českého poháru. Házenkáři Lokomotivy České Budějovice myslí i na charitu. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Je pravda, že bosenská Krupa, kterou Dynamo porazilo 1:0, moc nebezpečná nebyla. „Gólmanské zákroky tam, dá se říct, nebyly. Bylo to hlavně o hře nohama a Krupa zlobila spíš nakopávanými balony, což hodně dobře řešili stopeři a beci,“ potvrdil Matěj Luksch.

Hráči Dynama si přípravný pobyt v Chorvatsku užívají. „Je to naprosto super, my jsme vždycky jezdili maximálně do Třeboně nebo do Prachatic a tohle je něco úplně jiného, jít v zimě na trávu je parádní,“ dodal brankář.

Ve finále fotbalového Medulin Cupu v Chorvatsku nakonec Dynamo vyhrálo nad Mostarem 2:0 a veze si domů pohár.

Sportovní ozvěny výsledkově

V hokejové Chance lize hokejisté Motoru porazili Havířov vysoko 9:2. Jihostroj v extralize volejbalistů vyhrál v Brně 3:1.

Vítězem Lipno Ice Marathonu 2019 je Jan Venca Francke. Na hladině jezera zaběhl 42 kilometrů za tři hodiny 42 minuty a 24 vteřiny. Ředitelka extrémního závodu Adéla Černá zářila stejně jako sluníčko nad zamrzlým Lipnem. „Protože na to, jak je to nevšední závod a závodníci většinou s registrací vyčkávají, máme závodníků zhruba kolem stovky, což je ideální a parádní,“ vysvětlila.

Ledenická softbalistka Veronika Pecková v zimě hostuje na jižní polokouli, hraje třeba na Novém Zélandu nebo na Thajwanu. Její spoluhráčky už doma zahájily přípravu. „Máme řadu pravidelných kondičních tréninků, každý měsíc dvě víkendová soustředění a začínáme se už intenzivně připravovat na sezónu. Doufám, že bude dobrá, navíc letos oslavíme dvacet let softbalu v Ledenicích,“ dodala prezidentka klubu Žraloci Ledenice Hana Korčáková.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související