Obyvatelé Ústecké ulice v Táboře se bojí o bezpečnost dětí. Sepsali proto petici

13. říjen 2019 13:58

Sedmdesát podpisů je pod peticí za větší bezpečnost dopravy v Ústecké ulici v Táboře. Jezdí tudy čím dál víc aut. Vjezd sice mají regulovat dopravní značky, ale řidiči je nerespektují.

„Situace je tady podle mě špatná vzhledem k tomu, že hned z domu máme vstup do silnice. Auta často jenom projíždí, horší je, že projíždí i dost rychle. Mám tři děti, tak mám strach,“ říká Kateřina Petříková, která petici také podepsala.

Strážníci o problému v této části města vědí. Dopravní značky, které zakazují vjezd, tady většina řidičů nerespektuje, a pokud znají vyhlášku, nelze je podle velitele městské policie Petra Svobody pokutovat. „Vyhláška říká, že řidič by neměl bezdůvodně do té ulice vjíždět, ale důvod může mít jakýkoli, takže důvod si najde každý,“ vysvětluje.

„Dříve vyhláška říkala, že řidič musí přerušit jízdu v tomto prostoru, a to dneska už není pravda. Takže dokonce není ani nutné zastavit a přerušit jízdu. Značka je spíše jenom strašákem pro nevědomé řidiče,“ dodává.

Čtěte také

Městská policie ale bude navzdory nedokonalé vyhlášce v Ústecké ulici vidět mnohem častěji než dosud. „Posílíme tam hlídky, aby kontrolovaly rychlost a vyháněly řidiče, kteří jsou neukáznění a parkují, kde nemají,“ uvádí místostarostka Michaela Petrová.

Dále je podle ní potřeba podívat se na situaci z dlouhodobého hlediska. „To ale nebude jednoduchá záležitost, protože ulice má úzký profil a není možné tam dostat parkovací místa a obousměrný provoz,“ připomíná.

Tématem bezpečnosti a nového řešení v Ústecké ulici se bude na nejbližším jednání zabývat rada města.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související