Nejprve Škola základ života a pak koncert Václava Marka a jeho Blue Star v rozhlasovém sále

„Psal se rok 2013 a my, tedy ansámbl Blue Star, jsme dostali pozvání do Českého rozhlasu České Budějovice. Pokud mám na tento koncert krátce zavzpomínat, tak nemohu vynechat město České Budějovice jako takové. V té době jsme totiž působili jako hosté v Jihočeském divadle při inscenaci Škola základ života,“ vzpomíná kapelník souboru Blue Star Václav Marek.

„Premiéra se konala 20. dubna 2012 a odehráli jsme jako soubor celkem 43 představení. A právě po jednom z nich jsme byli osloveni s nabídkou vystoupit v českobudějovickém rozhlasovém studiovém sále. To se povedlo. Na koncert máme jenom libé vzpomínky, neboť jsme měli velmi dobré zázemí a publikum tvořili citliví a vnímaví posluchači, a bylo to pro nás jak balzám na duši,“ dodává.

Blue Star se na vysoké úrovni věnuje nestárnoucím českým filmovým šlágrům a swingové klasice a už více než dvacet let sbírá upřímnou posluchačskou přízeň.

K příjemné hudební nostalgii nabízíme v Koncertních ozvěnách od Tří lvů sadu písniček jako Svítá, Sám s děvčetem v dešti, Poznáte lehce náš rytmus, Kosí fox, Mám život hrozně rád nebo Jen pro ten dnešní den. To vše v posluchačsky vstřícném podání malého orchestru Václav Marek and his Blue Star.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související