Mezi opory budějovického futsalového týmu patří bývalý profesionální fotbalista Roman Lengyel

4. únor 2019

Fotbalista, který nastupoval i na olympiádě, si po skončení profesionální kariéry užívá sportu ve futsalovém týmu. Motor má za sebou šlágr v Kladně. Jihostroj bojoval o udržení prvního místa. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Dnešní rozhlasová výprava bude futsalová. Tým PCO Dynamo České Budějovice od naší poslední návštěvy urazil pořádný kus cesty. Sesbíral důležité body a hráči se přiblížili postupovému snu.

Mezi opory mužstva patří Roman Lengyel, bývalý profesionální fotbalista, který hrál ve Spartě, Teplicích a také zahraničním angažmá. Zakopal si i v Sydney na olympijských hrách v roce 2000.

Po celou dobu se podle svých slov ale také věnoval futsalu. „Hraji ho vlastně už dvacet let. Trenéři o tom buď nevěděli, nebo přimhouřili trochu oči, ale vždycky jsem si zahrál, je to bezkontaktní sport, nikdy se mi nic nestalo,“ vypráví.

Lengyel, Benát i Pouzar. Známá jména válí na jihu Čech ve futsalové soutěži

Futsal v Českých Budějovicích. Ilustrační foto

Skvělá atmosféra vládne na futsalových utkáních týmu PCO Dynamo České Budějovice. Mladé volejbalistky z Tábora předvedly fantastický obrat. Hokejový Motor v Prostějově nenapravil dojem z Benátek. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Velmi ho těší, kolik má tým PCO Dynamo České Budějovice fanoušků. „Takovou atmosféru na zápasech nemá žádný jiný klub, kde jsme hráli. Tam přijde deset dvacet diváků, ale tady je to super. Jsem rád, že se lidé naučili chodit a takovou odměnou by byl ten postup,“ říká.

Celou fotbalovou kariéru strávil Roman Lengyel v pozici obránce, ve futsalu si užívá to, že se dává góly. „Já jsem vždycky chtěl dávat góly a myslím, že jsem tady pro kluky platnější, balon podržím, přihraju. Dokud jim budu platný a budu na to stačit fyzicky, rád pomůžu. Já bez sportu prostě být nemůžu,“ dodává.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Ve šlágru kola druhé nejvyšší hokejové soutěže Motor vedl v Kladně 2:0, ale nakonec odjížděl s porážkou 2:4. V tabulce tak tentokrát ztratil, první je Jihlava (102 bodů), druhý Vsetín (92 bodů), třetí Kladno (91 bodů a zápas navíc) a čtvrtý Motor (89 bodů).

Podporu Jihočechům vyjádřil bývalý hráč klubu, mistr světa a vítěz Stanley Cupu Stanislav Neckář. Ozval se až z Tampy, kde s rodinou žije. „Dělají všechno pro to, aby se do extraligy vrátili, takže já jim přeju, aby to dotáhli až do konce a aby jim to vyšlo,“ komentoval.

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice hráli v Praze. Domácí Lvi ale pořádně kousali. Po dvou prohrách Jihočeši konečně zabrali a vyhráli 3:2. Ze tří zápasů má Jihostroj pouhé dva body a kapitán Radek Mach říká: „Měly to být papírově slabší týmy, ale vědí, že nemají co ztratit a že na nás můžou jen získat.“

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související