Kořeny má v Bosně, narodil se v Rakousku a fotbal se učil v Nizozemsku. Teď chce hrát za Budějovice

14. leden 2019

V Dynamu se pere o šanci historicky poprvé Rakušan. Jihostroj hostil v extralize poslední Benátky. Hokejový Motor cestoval na Valašsko. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Po silvestrovském veselí a krátké přestávce se sportovní soutěže zase rozeběhly na plné obrátky. Dovolená skončila i fotbalistům Táborska a Dynama. Oba týmy trénují.

Českobudějovické Dynamo zkouší poprvé v historii Rakušana, který se představil na tréninku. Samir Gvozdnjar má rodiče z Bosny, on se narodil v Rakousku a fotbal se učil v Nizozemsku.

„Můj styl je útočný, jsem ofenzivní záložník. Hrál jsem v mládežnické akademii Twente, mám velmi dobré fotbalové vzdělání, jsem na tom dobře technicky, mohu hrát na pozici devět nebo deset,“ popsal. Pozicemi devět nebo deset se ve fotbalové mluvě rozumí útočník nebo podhrot.

Twente Entschede je vyhlášená nizozemská škola. Samir Gvozdnjar tu hrál tři roky, poté se vrátil do Rakouska. Teď by chtěl získat smlouvu v Českých Budějovicích. „Moje ambice je hrát profesionální fotbal. Věřím, že můžu být Budějovicím prospěšný hlavně v ofenzivě, chtěl bych být posilou do útoku nebo bych chtěl hrát na postu ofenzivního záložníka,“ dodal.

Na jaký post a pokud vůbec ho zařadí trenér David Horejš, to ukáže až zimní příprava.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Ve druhé nejvyšší hokejové soutěži Motor České Budějovice ve Vsetíně prohrál 2:3. Tabulku vede Jihlava s 88 body, druhé Kladno má 80 bodů, stejně jako třetí Vsetín. Motor České Budějovice nasbíral 73 bodů a je na čtvrté pozici. Jeho příštím soupeřem bude právě lídr z Jihlavy, hraje se v Budvar aréně ve středu.

A hokej ještě jednou, tentokrát krajská žákovská liga. Český Krumlov remízoval s českobudějovickými Lvy 2:2. Gól na 1:1 vstřelil Tomáš Papoušek. „Náš bek střílel a já jsem tam dorážel z levé strany. Jsou silní, ale myslím, že s nimi hrajeme dobře,“ komentoval.

Trenér Motoru po prohře 0:4 s Porubou svolal tiskovou konferenci přímo v šatně

Václav Prospal, trenér HC Motor České Budějovice

Hokejisté Motoru České Budějovice prohráli v domácím prostředí s Porubou ve druhé nejvyšší soutěži 0:4. Po utkání čekalo na novináře překvapení. Trenér Václav Prospal svolal tiskovou konferenci přímo mezi hráči v šatně.

Remíza neexistuje ve volejbale. Jihostroj by o ni proti posledním Benátkám ani nestál. Vyhrál v extralize hladce 3:0. Šanci místo Španěla de Amo dostal a chytil za pačesy rezervní nahrávač Filip Kupilík. „Samozřejmě si toho vážím. Jsem si vědom, že moc jiných šancí nedostanu. Jsem rád, že to tak dopadlo, že jsem ukázal, že dokážu i něco odehrát. Soustředili jsme se od začátku, naštěstí jsme vždy odskočili, tak jsme to mohli docela v klidu dohrát,“ řekl.

V první volejbalové lize EGE České Budějovice bojuje o play off. Výhra 3:2 nad silným soupeřem z Beskyd tým potěšila, ke dvěma bodům pak přidal ještě tři body za výhru nad brněnskou Teslou. V tabulce poskočil na osmou pozici, má stejně bodů jako deváté Staré Město a jen o jediný bod méně než sedmé Velké Meziříčí a šesté Dobřichovice. Cílem je vyhnout se bojům v ligovém suterénu. „Dole je to nebezpečné, protože ten poslední sestupuje a předposlední hraje kvalifikaci,“ vysvětlil manažer Bohuslav Cháb.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související