Lengyel, Benát i Pouzar. Známá jména válí na jihu Čech ve futsalové soutěži

5. listopad 2018

Skvělá atmosféra vládne na futsalových utkáních týmu PCO Dynamo České Budějovice. Mladé volejbalistky z Tábora předvedly fantastický obrat. Hokejový Motor v Prostějově nenapravil dojem z Benátek. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Malé fotbalové hřiště, malý míč a malé branky. To je futsal. Českobudějovické Dynamo v tomto sportu hraje druhou ligu a atmosféra na zápasech je úžasná.

Lengyel, Benát, Hrbáč, Hric, Pouzar, Jasanský. Známá jména válí futsalovou druhou ligu. Petr Benát může porovnávat, v čem je futsal jiný než klasický fotbal. „Samozřejmě je to na menším prostoru, je to rychlejší, rychleji i střídáme,“ popsal.

Tým tvoří hráči, kteří se znají už řadu let. „To byl i důvod, proč jsme to dali takhle dohromady. Rozumíme si i mimo hřiště, tak nám to klape,“ dodal Petr Benát.

Cílem futsalistů je podle něj skončit v soutěži do třetího místa. „Ale uvidíme, to je předčasné. My si to užíváme, baví nás, že jsme tady spolu, jsme kamarádi, to je nejdůležitější,“ komentoval.

A co následuje bezprostředně po futsalovém zápase? „Jako fotbalista Dynama bych odpověděl, že se jde na regeneraci do vířivky, ale tady je to večeře. Ve vší počestnosti, protože druhý den jdeme do práce. Samozřejmě nějaké pivo k tomu patří, ale nepřeháníme to,“ řekl s úsměvem Petr Benát.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Hokejisté Motoru České Budějovice prohráli v Prostějově 3:5. Trenér Václav Prospal se zlobil už po předchozí porážce v Benátkách, kdy hráčům zrušil volno a naplánoval trénink. „Když se na něčem domluvíme a neplatí to, tak potom nebude platit ani to, na čem jsem byl domluvený já s nimi,“ reagoval.

Volejbalistka Tábora Ema Líbalová

V krajském přeboru žákyň ve volejbalu předvedly fantastický obrat hráčky Tábora. Prohrávaly v setu 20:24, ale nakonec nad Třebínem zvítězily 26:24. Základem byl dobrý servis, jak potvrdila kapitánka týmu Ema Líbalová. „Máme dobré hráčky, které umí dobře podávat, takže jsem ráda, že hraji v tomhle týmu,“ dodala.

Ve fotbalové Fortuna národní lize Pardubice – Táborsko 3:2 a Dynamo České Budějovice – Jihlava 2:0. Česká fotbalová liga: Písek – Litoměřicko 4:0. Divize: Čížová – Beroun 3:1, Tachov -Soběslav 3:1, Dobříš – Táborsko 1:2 a Mariánské Lázně – Jindřichův Hradec 2:1.

Další kolo krajského přeboru přineslo tyto výsledky: Želeč – Čimelice 3:0, Dražice – Olešník 0:3, Rudolfov – Český Krumlov 3:3, Blatná – Jankov 2:0, Protivín – Milevsko 2:0, Třeboň – Osek 1:2, Hluboká – Roudné 2:0 a Lom – Katovice 0:2. Tabulce jasně vévodí Olešník, v závěru jsou jedenáctibodoví Rudolfov a Protivín.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související